Website beheer informatie

Bij het kiezen van een CMS programma voor uw website is het belangrijk een aantal dingen in het achterhoofd te houden. Welke CMS pakketten geschikt zijn, hangt af van het type website dat u wilt maken. Voor forumbeheer is phpBB een uitstekende tool. Maar daarmee zal een webwinkel bouwen een stuk lastiger zijn.

Uit de CMS pakketten die voor uw specifieke website geschikt zijn kunt u vervolgens definitief een pakket kiezen. U kunt verschillende criteria bedenken die u gebruikt om uw definitieve keuze te maken. Misschien wilt u een systeem dat eenvoudig uit te breiden is. Is de documentatie gemakkelijk te vinden en duidelijk? Dat kan een belangrijke factor zijn. Is de beheeromgeving duidelijk in elkaar gezet? U kunt dan kijken welk CMS pakket het beste uit de verf komt en kiezen voor dat systeem. Natuurlijk kunt u ook geen CMS software gebruiken maar vraag u af of dat slim is. Zonder CMS pakket kunt u het beheer alleen overdragen aan een collega met specifieke kennis.

Een CMS pakket voorkomt dat u bij aanpassingen dingen op de verkeerde plek aanpast en zo de werking van de website verstoort. Het voorkomt dat uw website enige tijd niet bereikbaar is als gevolg van een vergissing. Het beste is om te zorgen dat er nooit wijzigingen in de bronbestanden nodig zijn. Maakt u een fout, dan is de mogelijke schade groter dan wanneer u de gegevens in een beheeromgeving van een CMS bewerkt. Meer over de verschillende voordelen van CMS software is op de pagina cms beheer te lezen.

Een CMS systeem is op verschillende manieren te installeren op uw webhosting pakket. U kunt het CMS programma downloaden en de bestanden overzetten naar het pakket. In veel gevallen zal het noodzakelijk zijn nog een meegeleverd installatiescript te draaien. Soms kunt u ook via het controlepaneel van uw webhosting een CMS systeem kiezen en dit vrij gemakkelijk installeren. Over het algemeen zal het hostingbedrijf ook bereid zijn om u te helpen wanneer u er toch niet uitkomt.