Uw website laten bouwen met CMS systeem

Ook als u betaalt voor het gebruikmaken van een website builder, kan het platform niet alles wat u wellicht zou willen. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Heeft u de behoefte om de website over te hevelen naar een ander platform? Dan moet u bij een grote website al snel urenlang kopiëren en plakken.

Ziet u dat niet zitten, dan kunt u van een CMS systeem gebruikmaken. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. CMS betekent “content management systeem”. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Voor meer informatie hierover kunt u Een website laten maken met CMS programma raadplegen. Uitbreidingen zijn gemakkelijk toe te voegen aan het CMS systeem. U heeft dus meer mogelijkheden dan bij een website builder. Naast een CMS systeem is ook een eigen domein en webruimte nodig. Beiden zijn niet duur. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. Webruimte kost doorgaans enkele tientjes per jaar. Soms zult u een aanbieding aantreffen waarbij u het eerste jaar nog minder betaalt.

Zou u graag een gratis CMS systeem gebruiken dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor WordPress. Daarnaast moeten er wel bepaalde instellingen worden goedgezet, anders kan uw website eruit vliegen door problemen met XML-RPC. Dit kan ervoor zorgen dat u toch enige tijd met de techniek aan het puzzelen bent. Het heeft zodoende zin om daarnaast eens te kijken of er commerciële alternatieven zijn. Zo voorkomt u dezelfde problemen in het geval dat bij het gratis pakket WordPress. Op deze wijze werkt is het bouwen aan uw website een stuk prettiger.

Een verandering aan de website is makkelijk door te voeren. Dat is middels het beheerpaneel op makkelijke wijze te doen. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Dat beheeraccount wordt gedurende de installatie aangemaakt. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. U kunt via het beheeromgeving extra beheer accounts aanmaken indien u wilt. U kunt dan samen aan de website werken.