Uw nieuwe startpagina maken

Bent u van plan uw eigen startpagina website te beginnen? Er zal een programmeur te vinden zijn die het voor u wilt programmeren, maar vraag uzelf af of een eigen script nodig is. Het kan eenvoudiger wanneer u gebruikmaakt van een startpagina script. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket. U bouwt met een startpaginascript specifiek een startpagina website.

Het script dient op webhosting pakket geïnstalleerd te worden. Vervolgens kunt u deze website vullen met uw eigen startpagina’s. Bezoekers kunnen eenvoudig zelf een startpagina beginnen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Willen veel mensen een link op uw startpagina website plaatsen, dan is er met het startpaginascript een leuk inkomen op te bouwen.

Hierbij hoeft u zelden iets handmatig te doen als beheerder zijnde. Het script gaat zelf na of de betaling probleemloos verlopen is. Wanneer er geen problemen bij de betaling zijn opgetreden, zal de link direct aan de website worden toegevoegd. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Men zal doorgaans een voorpagina link als waardevoller beschouwen dan een link op een gewone dochterpagina. Hier kunt u dan ook iets meer voor vragen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar het artikel Eigen startpagina maken. Via dat artikel kunt ook weer andere bronnen vinden. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

De benodigde tabellen in de database worden door het installatiescript aangemaakt. Het handmatig aanmaken van de tabellen is dus niet nodig. Daarmee neemt het script het gedeelte dat vaak als lastig wordt ervaren voor zijn rekening. Bezoekers kunnen zich aanmelden via een formulier op uw site. Hiermee wordt een account aangemaakt. Met dit account kunnen ze zelf een dochterpagina samenstellen.