Uw eigen website laten maken

Het CMS systeem dient op uw webhosting pakket te worden geïnstalleerd. Men gebruikt doorgaans de scriptingtaal PHP voor het maken van een CMS systeem. Ondersteunt uw webhostingpakket PHP dan kunt u dus zo een CMS systeem gebruiken. Een goed CMS systeem is te vinden door CMS beheer te bezoeken. Een pagina toevoegen middels de beheeromgeving is een fluitje van een cent. Daarbij kunt u meestal banners toevoegen op uw website met behulp van de beheeromgeving.

Zowel het maken van een simpele website wanneer een wat uitgebreidere website behoort tot de mogelijkheden. Het aanmaken van de database tabellen gebeurt vaak met behulp van een installatiescript dat is meegeleverd. Soms kunt u kiezen of u wat voorbeeldpagina’s wilt installeren op uw website.

Een HTML template inlezen in het CMS systeem is soms een mogelijkheid. Voor het maken van een HTML template kunt u een webdesigner inhuren. Het is echter niet nodig om een eigen design te gebruiken. U kunt bovendien een met het CMS systeem geleverd thema uitkiezen voor uw nieuwe website. Vaak kunt u zelfs nog van design wisselen wanneer u reeds wat pagina’s met content heeft gevuld. Belangrijk is om vooraf wel alvast een idee te hebben van de indeling van uw website. Van thema wijzigen kan naarmate de website groter wordt, gecompliceerder worden met uw eigen thema. Meestal maakt men de meegeleverde thema’s zo dat u makkelijk kunt omschakelen tussen die thema’s onderling.

Een wijzging aan uw eigen website is op een eenvoudige manier te doen in het beheerpaneel. Verstand van de techniek is hierbij niet echt nodig. Installeren gebeurt dikwijls met behulp van een afzonderlijk installatiescript. Het plaatsen van de benodigde database tabellen neemt het installatie script bijvoorbeeld voor zijn rekening. Er wordt bovendien een account voor u gecreëerd waarmee u de website kunt beheren. De specifieke inloggegevens mag u meestal zelf invoeren tijdens de installatie.