Nieuwe site bouwen

Steeds meer particulieren beginnen een eigen website sinds domeinnamen en hosting betaalbaar geworden zijn. Gebruik een CMS pakket wanneer u een eigen website gaat beginnen. Zo kunt u zonder dat u veel kennis van de techniek nodig heeft, toch wijzigingen aan uw website aanbrengen. Er zijn zowel gratis CMS pakketten als CMS pakketten die geld kosten. Wilt u meer weten dan is het artikel cmssysteem.weebly.com een goed beginpunt. Hier en daar wordt een bepaald CMS pakket aanbevolen. Wees niet bang om een commercieel CMS pakket te kopen. Belangrijk is om te weten dat CMS pakketten die u gratis kunt downloaden vaak betaalde uitbreidingen nodig hebben om de wat complexere dingen te doen. De kosten die u maakt voor een betaald CMS pakket bespaart u op andere terreinen terug.

Ook bestaan er CMS pakketten voor het maken van een specifiek type website. Het startpaginascript is een voorbeeld van een specifiek CMS. Dit script is puur bedoeld voor het bouwen van een eigen startpagina website. Het script ondersteunt bij het aanmaken van dochterpagina’s en het vullen van deze pagina’s met content. Een mooie optie van het script is dat u er inkomsten mee kunt genereren door links op de startpagina website te verkopen. Wijzigingen zijn met een CMS pakket snel aangebracht. Ook programmeurs die wel zulke kennis hebben, maken veelvuldig gebruik van bestaande CMS systemen. Met een beheeromgeving van een CMS systeem is de website aanpassen immers een stuk minder tijdrovend. Ook maatwerk wordt vaak bovenop een bestaand CMS systeem gebouwd. Zo hoeft men functies die al in het bestaande systeem zitten, niet opnieuw te schrijven. Waarom zou men het wiel opnieuw moeten uitvinden?

U hoeft bijvoorbeeld het toevoegen van een nieuwe pagina niet opnieuw te programmeren. Daarbij kan zelf programmeren langer duren dan u vooraf had gedacht. Met een eigen website template geeft u de website dan alsnog een unieke uitstraling. Vaak zullen er een aantal layouts bij het pakket zitten waar u ook een keuze uit kunt maken.