Je website bouwen

Een CMS pakket maakt het eenvoudig om beheertaken op uw website uit te voeren. Een pagina kan eenvoudig worden aangepast en vaak kunt u ook de kleuren in de beheeromgeving wijzigen. Zonder CMS systeem wordt het steeds lastiger een website te beheren naarmate de site groter wordt. De groep gebruikers bestaat niet alleen uit mensen die geen technische kennis hebben. Ook mensen die wel technische kennis hebben, maken meestal van CMS systemen gebruik.

Layout en content worden bij een CMS pakket strikt gescheiden. Programmeurs gebruiken CMS pakketten om niet zelf alles te hoeven bouwen. Een CMS zal tevens algemene gewenste functionaliteiten vaak al bevatten. Voor het uploaden van afbeeldingen zult u geen FTP meer nodig hebben. In de omgeving waarmee u de website kunt beheren, kunt u op een makkelijke manier plaatjes uploaden. En dat zorgt ervoor dat een fout maken minder impact op de gehele website heeft.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel Nieuwe website beginnen. Uitbreidingen voor gratis CMS pakketten kosten vaak wel geld dus houd hier rekening mee wanneer u zo een systeem overweegt. En dat u eerst moet kijken of het CMS pakket geschikt is voor uw type website. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Halverwege de opbouwfase overstappen naar een ander systeem is niet iets wat u moet willen. Het duurt dan langer voordat de website klaar is.

Een betere voorbereiding zorgt voor minder problemen tijdens de uitvoering. Het kan voor u belangrijk zijn dat het systeem uitbreidbaar is. Na enige tijd kan toch de behoefte ontstaan om de website uit te bouwen. Misschien wilt u de website over een tijdje wel uitbreiden. Het is dan fijn wanneer dat met het CMS systeem kan dat u al gebruikt. Ook is het belangrijk dat de beveiliging van het pakket goed in elkaar steekt. Zijn er regelmatig updates die geïnstalleerd moeten worden? Kunnen deze updates gratis worden geïnstalleerd? Dingen die u het beste kunt uitzoeken voordat u het CMS programma aanschaft.

Het is mogelijk dat u gebruik wilt maken van een bestaande HTML file voor de opmaak van uw website. In dat geval is het belangrijk dat dit met het CMS systeem een mogelijkheid is. De mogelijkheid om SEO velden aan te passen is ook erg handig. SEO is een term die te maken heeft met het goed vindbaar maken van uw website bij Google. Niet onbelangrijk wanneer u ook bezoekers via de zoekmachines naar uw website toe wilt krijgen.