Je eigen marktplaats

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. Op de website worden vooral advertenties weergegeven, ingedeeld in verschillende rubrieken. Vaak wordt er ook een reactieformulier bij een advertentie weergegeven. Wilt u zelf een dergelijke site runnen, dan zou u eens op zoek moeten gaan naar een marktplaats script. Meestal zal zo een script in de programmeertaal PHP zijn geschreven. Voor een marktplaats script is er vaak ook de mogelijkheid nodig om een database verbinding te leggen met een op uw hosting aangemaakte database.

Een advertentiewebsite kan in een grote hoeveelheid rubrieken zijn opgesplitst. Wanneer men een advertentie aanmaakt, moet er ook een categorie of rubriek worden gekozen. Sommige websites hebben een pagina waarmee u eerst een advertentie aanmaakt. Daarna krijgt u inloggegevens per e-mail toegestuurd. Bij andere websites zult u eerst het gebruikersaccount moeten registreren. De mogelijkheid om een advertentie aan te maken heeft u pas daarna. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

Heeft u via een marktplaats script een eigen advertentiewebsite, dan kunt u van sommige rubrieken betaalde rubrieken maken. De verkoper zal dan moeten betalen voor het plaatsen van een advertentie in die betreffende rubriek. U kunt het artikel Beheer startpagina eens rustig doornemen, wanneer u wel brood ziet in een eigen marktplaats. Werkt het script via Mollie, dan is het ontvangen van betalingen vaak eenvoudig in te stellen.

Hoeveel dagen de advertentie op de website moet blijven staan, dat kunt u vrij eenvoudig instellen in het beheergedeelte.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. Het zal niet lastig zijn om de verschillende elementen van uw website aan te passen. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. De rubrieken kunnen helemaal naar eigen inzicht worden aangepast. Vaak krijgt u de beschikking over een prima te bedienen beheeromgeving. Wilt u zich op een afzonderlijke branche richten, dan is dat met het marktplaats script prima te doen. Op die manier kunt u ook een online marktplaats voor een afzonderlijke doelgroep maken.