Eigen CMS website laten bouwen

Op uw webruimte plaatst u de bestanden van het CMS systeem en vervolgens installeert u het daar. Men gebruikt vaak de scriptingtaal PHP voor het maken van een CMS systeem. Ondersteunt uw webhostingpakket PHP dan kunt u dus zo een CMS systeem gebruiken. Een CMS systeem dat in PHP is gebouwd is te vinden door de link in het artikel Uw eigen website laten maken met CMS te volgen. Via de omgeving waarmee u de website beheert, maakt u gemakkelijk een nieuwe pagina aan. Een wijziging in bijvoorbeeld de voettekst van uw website is direct op elke pagina zichtbaar.

Gebruikt u een CMS systeem om uw website te maken, dan heeft u weinig verstand van de techniek nodig. Begint u met een bedrijf, dan kunt u met een CMS systeem snel iets maken wanneer eerste bedrijfswebsite. Voor het doen van een wijziging hoeft u niets te weten over het maken van websites. Een HTML template inlezen in het CMS systeem is soms een mogelijkheid. Daar kunt u een webdesigner voor inhuren. Het is echter niet per se nodig.

Zelf een website maken is vrij eenvoudig als u de beschikking over een CMS systeem heeft. Een nieuwe pagina aanmaken wordt kinderspel. De beheeromgeving is met behulp van een speciale link te bereiken. Een logo toevoegen aan uw website is zeer behoorlijk simpel met een CMS systeem. Het mooie is dat u een verandering direct aan de voorkant van uw website ziet.

U kunt de beheerpaneel gebruiken voor het aanpassen van uw eigen website. U hoeft daarvoor niet veel over de achterliggende techniek te weten. Doorgaans wordt het CMS systeem geleverd met een apart script waarmee u de installatie kunt doen. Het plaatsen van de benodigde database tabellen neemt het installatie script bijvoorbeeld voor zijn rekening. Iets anders wat het script voor u doet is het aanmaken van uw beheerdersaccount. De specifieke inloggegevens mag u meestal zelf invoeren tijdens de installatie.