Eenvoudige webwinkel maken

Fysieke winkelpanden ziet men steeds vaker vervangen worden door online webshop. Zo valt de huur van een pand volledig weg. Bij elke bestelling ontvangt u een e-mailbericht met uitgebreide informatie rondom de bestelling. De spullen versturen doet u aan de hand van de informatie in de e-mail.

Wat u nodig zult hebben is een in PHP ontwikkeld script voor het runnen van een eigen webwinkel. De pagina PHP webshop voorziet u van meer informatie over een PHP script voor uw eigen webwinkel. De voorraad is eenvoudig te beheren met de beheerschermen. U kunt de bestanden van het script via een FTP programma plaatsen op een hostingpakket. U kunt de beheerschermen gebruiken om uw website in te richten. Plaatjes van de producten uploadt u eenvoudig via de beheerschermen.

Het script is voorzien van voorraadbeheer zodat u ook per product het aantal stuks in uw voorraad kunt opgeven. U kunt de beheerschermen ook gebruiken om de kleuren van uw website naar uw eigen wens aan te passen. Binnen uw website kunt u heel makkelijk banners uploaden die u vervolgens op verschillende plekken kunt weergeven. Relevante informatie voor Google is eveneens in de beheeromgeving in te voeren. U kunt het script eenvoudig installeren op een webhosting pakket. U plaatst de bestanden via FTP op uw hostingpakket. Bezoekt u vervolgens uw nieuwe website met uw browser, dan wordt een installatiescript gestart. De benodigde zaken voor het functioneren van uw webwinkel script kunnen zo worden ingesteld.