Een website bouwen

Bij het maken van een eigen website zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. Alleen een domein is niet voldoende, u zult meer dingen moeten regelen zoals hosting en een CMS pakket. Gaat u een eigen website beginnen, zorg dan dat u weet welke zaken er geregeld moeten worden.

Ondersteunt de beheertool van uw site bijvoorbeeld niet de dingen die u wilt, dan kan het een tijdrovende klus worden om alles naar een andere tool over te zetten. Heeft u bijvoorbeeld bij een bepaalde partij uw domeinnaam goedkoop gekocht, let dan eens op de kosten van het volgende jaar. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Hosting is naast een domeinnaam ook bepalend voor de mogelijkheden van uw eigen website. Wat verder van belang is, is de beheertool of CMS software die u gaat gebruiken voor het beheer van uw website. U zult de HTML bestanden steeds moeten aanpassen op de server wanneer u geen CMS pakket gebruikt. Gaat dat uw pet te boven dan zit er niets anders op dan een CMS pakket gebruiken. U kunt doornemen als u hier meer over wilt lezen. Er zijn voldoende CMS pakketten waar u de dingen mee kunt doen die u wilt. Een wijziging aanbrengen aan uw website wordt door CMS pakketten eenvoudiger. CMS pakketten worden zowel door mensen met technische kennis als mensen zonder die kennis gebruikt. Zelfs wanneer er toch programmeerwerk nodig is, wordt dit programmeerwerk vaak gedaan bovenop de broncode van een bestaand CMS pakket. Men blijft immers voor een deel functies gebruiken die een bestaand CMS al bevat. Hierdoor kost het minder ontwikkeltijd en over het algemeen ook minder geld.

U heeft in dit artikel kunnen lezen welke aspecten bij een eigen website belangrijk zijn. Het is maar een globale opsomming. Wellicht wilt u ook iets doen met een eigen design en dan is webdesign een ander aspect. Alle mogelijkheden benoemen is niet waarvoor dit artikel is geschreven. Dit artikel heeft als doel om de wat minder zichtbare zaken te benoemen bij een nieuwe website.