Een uitgebreide startpagina website maken

Er zal wat PHP code nodig zijn voor zo een website. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf deze code te bouwen. U kunt ook een reeds bestaand script aanschaffen ervoor. Een bestaand script kunt u vinden via het artikel Startpagina script installatie. Een dergelijk script is gemakkelijk aan te schaffen via de website van de aanbieder. Met het script wordt een zeer uitgebreide beheeromgeving geboden.

Met het batch proces waarmee het script is voorzien, kunnen niet werkende links worden gecheckt. Dagelijks ontvangt u een mail waarmee niet werkende links kunnen worden gecheckt. Op deze manier komt u er snel achter welke links niet meer goed werken. Zo kan de website schoon gehouden worden van links die niet werken. Nieuwe beheerders van dochterpagina’s kunnen heel eenvoudig zich registreren op de website.

Een beheerder kan met behulp van een eigen account 1 of meer startpagina’s toevoegen aan de website. Per onderwerp kan er een startpagina op de website aangemaakt worden. Op deze wijze wordt het mogelijk om uitsluitend relevante links aan iedere dochterpagina toe te voegen. Verder heeft u de beschikking over widgets die aan de startpagina’s kunnen worden toegevoegd. Het is verder mogelijk om het laatste nieuws aan een dochterpagina toe te voegen.

Er is verder de mogelijkheid om een weerkaartje op een startpagina te tonen. Een startpagina website kan een mooie extra inkomstenbron zijn. Extra omzet kan met het verkopen van backlinks eenvoudig worden gegenereerd. Ook kunnen er banners aan de startpagina website toegevoegd worden. Op deze manier kan er met de startpagina website een extra inkomen gegenereerd worden. Wilt u een Adsense blokje plaatsen op 1 of meer dochterpagina’s dan is dat met het script geen enkel probleem. U kunt tevens affiliate links op de website plaatsen.

Het kost weinig tijd om het script te installeren. Het installeren van het script omvat het invullen van 3 verschillende schermen. Het eerste scherm bestaat uit het invullen van de algemene informatie voor de website. Het 2e scherm van het installatiescript wordt gebruikt voor het invoeren van de gegevens van de database verbinding. Met het derde scherm kan een beheerdersaccount aangemaakt worden. U mag daarbij een gebruikersnaam en wachtwoord invullen voor uw beheeraccount.