Een nieuwe startpagina samenstellen

Een CMS kan bedoeld zijn om een zeer specifiek type website mee te maken. Dit is het geval bij een startpagina script. Het snel bouwen van een startpagina website is de voornaamste bedoeling van een startpagina script. Voor het maken van een reguliere website kunt u beter een ander CMS systeem gebruiken.

U kunt meerdere startpagina’s op uw website eenvoudig aanmaken met het startpagina script. De startpagina’s op uw website krijgen een eigen subdomein. Schakelt u wildcard DNS in dan hoeft u niet elk subdomein apart in de nameserver aan te maken. De pagina Startpaginascrtipt bevat nuttige informatie voor wanneer u graag meer zou willen weten. Een startpagina script kost doorgaans niet heel veel. Met het script heeft u in een handomdraai uw eigen startpagina website samengesteld. De site is volledig aan te passen met de beheeromgeving. Een nieuw account kan door gebruikers worden aangemeld via het registratieformulier. Nadat er is ingelogd kan de gebruiker zijn eigen pagina’s beheren.

De op de startpagina gebruikte kleuren kunnen door de gebruiker heel eenvoudig worden gewijzigd. Een eigen kleurenschema is in te stellen voor iedere bijzondere dochterpagina. Zo kunnen twee rubrieken op dezelfde startpagina allebei andere kleuren gebruiken. Het is zo mogelijk om de nadruk op bepaalde rubrieken te leggen. Uit commercieel oogpunt is dat interessant.

U kunt met het script geld verdienen. Bezoekers kunnen een betaalde link toevoegen aan uw website. De dochterpagina en de categorie waar de link zichtbaar moet worden, mag de aanmelder via het formulier zelf kiezen. U kan heel simpel online betalingen ontvangen via een koppeling met een betaalprovider. Zodra het startpaginascript ziet dat de betaling gelukt is, dan zal de link automatisch in de gekozen rubriek worden geplaatst. Als iemand een link aanmeldt dan ontvangt u een e-mail met de gegevens omtrent de aangemelde link. De link is dan al toegevoegd, dus de e-mail is ter informatie.