Een nieuwe startpagina bouwen

De mogelijkheid om een eigen startpagina website te runnen is er ook voor u. Het zal tijd kosten om zelf een script hiervoor te schrijven. Het kan eenvoudiger wanneer u gebruikmaakt van een bestaand startpagina script. U haalt daarmee een compleet CMS pakket voor uw startpagina website in huis.

U installeert het script op uw webruimte. Is het installeren goed gegaan dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s. Met een account dat men via uw website kan aanmaken wordt het mogelijk om zelf startpagina’s ana te maken en te beheren. Het script stelt u in staat een extra inkomen op te bouwen met de verkoop van links op de startpagina website. Heeft u een website waar men graag een link op zou hebben, dan zult u regelmatig inkomsten hebben hiermee.

Dit wordt vaak geregeld zonder uw tussenkomst. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. De prijzen voor de plaatsing van een link kunt u zelf bepalen. Men zal doorgaans een voorpagina link als waardevoller beschouwen dan een link op een gewone dochterpagina. Hier kunt u dan ook iets meer voor vragen. Als u benieuwd bent naar nog meer mogelijkheden dan is Eigen startpagina een goed artikel. Wilt u gebruik maken van een dergelijk script, dan heeft u ook een webhosting pakket en een domeinnaam nodig. Als u dit ook geregeld heeft, dan kunt u naar de volgende stap, namelijk de installatie van het script.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. U hoeft dus niet zelf de tabellen aan te maken. Omdat het installatiescript veel voor zijn rekening neemt, is het installeren van het startpagina script niet heel lastig. Via een formulier op uw website kunnen bezoekers zich aanmelden. Met het account dat vervolgens wordt aangemaakt kunnen ze zelf een startpagina maken.