Een nieuwe marktplaats samenstellen

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Men kan vaak foto’s aan de advertentie toevoegen van hetgeen men aanbiedt. Met een Marktplaats CMS kunt u zelf een dergelijke website vrij eenvoudig in elkaar zetten. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

Een advertentiewebsite kan in een grote hoeveelheid rubrieken zijn opgesplitst. Binnen deze rubrieken kunnen advertenties worden geplaatst. Bij een gedeelte van de advertentie websites zult u eerst een advertentie aanmaken. Daarna krijgt u de mogelijkheid om een gebruikersaccount aan te maken. Een aantal websites is weer zo gebouwd dat er eerst een gebruikersaccount aangemaakt moet worden. Daarna heeft u de mogelijkheid om een advertentie aan te maken. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

U kunt uw website zo instellen dat er een aantal betaalde rubrieken zijn. De website zal de advertentie pas weergeven nadat er is betaald. Lijkt het u wat om geld met een eigen advertentie website te verdienen dan kunt u de pagina Een eigen startpagina maken eens bekijken. Is de betaling gelukt, dan plaatst het script de advertentie in de rubriek waar het om gaat.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Aanpassingen zullen eenvoudig aan te brengen zijn. Teksten en kleuren aanpassen zal geen enkel probleem zijn. Ook kunt u de rubrieken volledig naar wens maken. De beheeromgeving van het script zal zo zijn opgezet dat het niet lastig is om iets te veranderen. U kunt de rubrieken ook zo veranderen dat deze betrekking hebben op een specifieke markt. Mensen zullen het script dan ook vaak inzetten om een marktplaats voor een bepaalde doelgroep in elkaar te zetten.