Een nieuwe CMS website maken

Een eigen website is betaalbaar sinds domeinnamen en hosting de laatste jaren goedkoop geworden zijn. Voor het beheren van uw website is het handig om te kiezen voor een CMS pakket. Dit systeem zorgt ervoor dat u met relatief weinig technische kennis uw website kunt aanpassen. CMS systemen bestaan in verschillende vormen. Neem CMS beheer door als u meer over de mogelijkheden met een CMS zou willen weten. Op die website kunt u ook aanbevelingen vinden van bepaalde CMS software. Een betaald CMS systeem bevat vaak functionaliteiten die bij gratis CMS pakketten lastig te vinden zijn. Soms is voor een gratis pakket alsnog een betaalde extensie nodig voor specifieke opties. In veel gevallen worden de gemaakte kosten voor een CMS pakket dat niet gratis is in veelvoud terugverdiend.

Tevens zijn er CMS systemen waarmee u uitsluitend een bepaald type website kunt maken. Neem bijvoorbeeld het startpaginascript. Het maken van een startpagina website is de voornaamste functie van dit CMS pakket. Hierbij zal men geen kennis van HTML en CSS nodig hebben. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Met een CMS pakket wordt het aanpassen van de site dus makkelijker. Ook als u wel kennis van programmeren en websites maken heeft, biedt een CMS pakket genoeg voordelen. Ze maken het beheren simpelweg een stuk eenvoudiger. Specifieke functionaliteiten worden regelmatig geleverd als uitbreiding op een bestaand CMS pakket. Anders zou de programmeur bij maatwerk ook de functies die al in een bestaand systeem zitten opnieuw moeten programmeren. Door deels gebruik te maken van bestaande functionaliteiten kan er kostenbesparend te werk gegaan worden.

Iets wat u met een bestaand CMS kunt is bijvoorbeeld de pagina’s van uw website bewerken. Ook hoeft u in de regel het beheerscherm van het menu niet zelf te maken. Veel CMS systemen hebben de optie om zelf een website template in te laden. U zult vaak ook een meegeleverde opmaak kunnen selecteren.