Een Nederlandse startpagina bouwen

Denkt u dat het lastig is om een eigen startpagina website te maken? De kans is groot dat dit artikel u dan op andere gedachten zal brengen. Het is mogelijk om zonder diepgaande kennis van websites bouwen uw eigen startpagina website te runnen. Met het verkopen van links is het daarnaast mogelijk om met uw website geld te verdienen. In dit artikel leest u daar meer over. U zult een startpagina script nodig hebben wanneer u met een eigen startpagina website aan de slag wilt. Het is mogelijk om met zo een script binnen een mum van tijd een eigen startpagina website online te hebben. Meestal zal het script met PHP gemaakt zijn.

U dient het script op uw webruimte te plaatsen en te installeren. Webhosting is dus iets anders dat noodzakelijk is wanneer u zelf een startpagina website wilt beginnen. Het script zal een database nodig hebben om de gegevens in op te slaan. Houd hier rekening mee. Meer over de benodigdheden vindt u in het artikel Een eigen startpagina maken. Heeft u een domein en webruimte dan heeft u een goede basis voor het installeren van een startpagina script. Er is vaak een apart script meegeleverd voor de installatie. Deze zorgt ervoor dat het niet lastig is om de database tabellen aan te maken en de juiste configuratie weg te schrijven.

Het is mogelijk om diverse betaalsystemen aan het script te koppelen. Uw startpagina website kan zo een extra inkomstenbron worden. U kunt namelijk links op uw website verkopen. Een bezoeker kan een link aanmelden via een speciaal formulier. Daarbij kan ook worden aangegeven op welke dochterpagina en in welke rubriek de link moet worden toegevoegd. Men kan daarna betalen voor de plaatsing. Men kan bijvoorbeeld kiezen tussen betalen via PayPal of iDEAL. Wanneer de betaling probleemloos is verlopen, zal de link direct in de gekozen rubriek zichtbaar zijn.

Iedereen die daar interesse in heeft kan een account aanmaken op uw startpagina website. Met dit account kan iemand inloggen als paginabeheerder. Wanneer men is ingelogd kan men een startpagina aan de website toevoegen. Er wordt zo extra content aan uw website toegevoegd. Zorg dat er af en toe content wordt toegevoegd om de website voor de bezoeker interessant te houden. Regelmatig nieuwe content is ook voor de zoekmachines interessant. Het zorgt ervoor dat u beter voor de dag komt in de zoekresultaten bij bepaalde zoekopdrachten.