Een Nederlandse startpagina bouwen

Vanzelfsprekend kunt ook u de trotse bezitter van een startpagina website worden. Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. Het kan eenvoudiger wanneer u gebruikmaakt van een bestaand startpagina script. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket.

U installeert het script op uw webruimte. Is de installatie gelukt, dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s en het plaatsen van content. Ook is het voor bezoekers mogelijk zelf een startpagina op uw website aan te maken. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Heeft u een kwalitatieve startpagina website dan kunt u hier een leuk zakcentje aan overhouden.

Dit gehele proces verloopt automatisch. De status van de betaling kan het script zelf opvragen. Wanneer er geen problemen bij de betaling zijn opgetreden, zal de link direct aan de website worden toegevoegd. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Daarbij is het mogelijk om voor een homepage link meer geld te vragen, omdat deze doorgaans als waardevoller worden beschouwd. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar het artikel Aanmelden startpagina. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. Het handmatig aanmaken van de tabellen is dus niet nodig. Hiermee wordt het voor u gemakkelijker om het script te installeren en gebruiksklaar te maken. Er is op uw website een formulier beschikbaar waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding kunnen ze zelf een startpagina in elkaar zetten.