Een mooie startpagina samenstellen

Wilt u een eigen website maken, dan zal het vaak om een reguliere website gaan. Een ander soort website bouwen is ook prima mogelijk. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Dat kan met een zogeheten startpaginascript. Wanneer u niet weet wat dit is, dan moet u denken aan een soort webgids. Informatie over een startpagina website bouwen is in het artikel Startpaginascrtipt te vinden. De startpagina website heeft diverse dochterpagina’s die zijn ingedeeld naar onderwerp. De rubrieken op een startpagina zijn weer te gebruiken om een bepaald deelonderwerp mee aan te geven.

Het aanpassen van uw site is met een startpaginascript zeer gemakkelijk. Een eigen startpagina aanmaken is mogelijk voor een bezoeker als hij zich aanmeldt. Op uw website zal hiervoor een eenvoudig in te vullen registratieformulier worden weergegeven. Na het invullen van dit formulier kan de bezoeker inloggen op uw website en een eigen startpagina beginnen.

Iemand kan bij het aanmaken van een startpagina een subdomein kiezen. Heeft een andere startpagina het gekozen subdomein al, dan geeft het systeem een melding weer. U kunt pas verder wanneer het subdomein dat u invoert nog vrij is. U kunt na het aanmaken van de startpagina direct beginnen met het toevoegen van content. Er kunnen meerdere dochterpagina’s door een beheerder worden aangemaakt. De op uw website gebruikte kleuren mag u zelf instellen. Een kleurschema kunt u maken op een aantal websites.

U hoeft zich niet aan de regels van andere startpagina websites te houden, wanneer u zelf een startpagina website heeft en daar uw startpagina’s op aanmaakt. Uw dochterpagina’s blijven online vindbaar. Bij andere websites kan de beheerder uw startpagina zonder tegenbericht verwijderen. Het script is met PHP gemaakt. Het draaien van PHP scripts is bij veel webhosting pakketten geen probleem. U kunt geld verdienen met het startpaginascript.