Een mooie startpagina op touw zetten

Een startpaginascript is een bepaald type CMS. Met een startpaginascript kunt u zelf een startpagina website runnen zonder dat u veel kennis van sites maken hoeft te hebben. Zo wordt het eenvoudig om diverse dochterpagina’s aan te maken. Via de beheeromgeving kunt u onbeperkt dochterpagina’s aanmaken. Bezoekers kunnen de dochterpagina’s via een eigen subdomein bereiken. U hoeft deze subdomeinen niet zelf steeds aan te maken in de nameserver. De ontwikkelaar kan u helpen aan de juiste instellingen op uw webruimte.

Weet u geen goed startpaginascript? Kijk dan eens op de pagina Startpagina aanmaken. Een startpaginascript is doorgaans niet te prijzig.. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Eenmaal ingelogd dan kunnen zij een eigen startpagina in elkaar zetten. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

Er is nog een interessante eigenschap van het script. Daarover is ook via de genoemde link te lezen. Het startpaginascript is zo gebouwd dat u inkomsten kunt genereren door links op uw website te verkopen. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. Het is vanzelfsprekend dat u een interessante website in elkaar moet zetten om bezoekers aan te trekken. Het script controleert zelf de betaling en plaatst de link als er een link wordt gekocht.

Een aantal facetten zullen een rol spelen bij het maken en een goede startpagina website. Voor de bezoekers zal de website duidelijk en leesbaar moeten zijn. Het laden van de website mag ook niet te lang duren. Probeer HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP. Vindt de bezoeker het een goede startpagina website? Uw website zal dan door de zoekmachines een hogere waardering krijgen.

De meeste startpagina’s zijn Nederlandstalig. Heel gek is dat niet. Startpagina’s zijn immers een uitvinding van Hollandse bodem. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Men zal het script doorgaans met PHP hebben gebouwd. De startpagina’s worden opgeslagen in een database. Het script op uw webhosting installeren is kinderspel. Vaak biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het startpaginascript.