Een mooie startpagina op touw zetten

Het zogeheten startpagina script is een speciaal type CMS programma. Bij dit CMS pakket ligt de focus op het maken van een startpagina website. Veel informatie over dit PHP script is in het artikel Uw Nederlandse startpagina bouwen te vinden. Met name bestaat zo een website uit dochterpagina’s. Meestal is een dochterpagina aan een bepaald thema gekoppeld. Vaak bouwt men een dochterpagina rondom een specifiek thema.

Het is zo in te stellen dat anderen verder een dochterpagina kunnen aanmaken. De mogelijkheid voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Heeft u het open gezet, dan kan een bezoeker middels een registratieformulier zijn eigen gebruikersaccount aanmaken. Met het account dat vervolgens wordt gecreëerd, kan de bezoeker zelf een startpagina aanmaken en beheren.

Veel mensen die de ontwikkelingen rond SEO volgen, zeggen dat linkpagina’s nauwelijks SEO-waarde hebben. Linkpagina’s zijn nog altijd prima inzetbaar. U kunt teksten op de startpagina’s plaatsen waardoor de waarde hoger ligt dan bij alleen een linkpagina. Op deze manier kunt u startpagina’s nog altijd inzetten voor SEO.

Het plaatsen van ander soort componenten op uw dochterpagina kan ook. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld het inlezen en weergeven van het meest recente nieuws. Van diverse websites kunt u het nieuws inladen en in uw eigen layout tonen. Op deze manier kunt u uw startpagina nog wat extra waarde geven. U kunt een subdomein aan iedere individuele startpagina koppelen. Met dat subdomein is een dochterpagina snel te bereiken. Alle dochterpagina’s worden in een lijst opgenomen. Zodat de zoekmachines de dochterpagina’s zullen vinden en indexeren.