Een marktplaats maken

Online marktplaatsen worden gebruikt voor het te koop aanbieden van tweedehands spullen. Soms biedt men er ook nieuwe spullen aan. U zult op een online marktplaats advertenties aantreffen waar u op kunt reageren. Men kan vaak foto’s aan de advertentie toevoegen van hetgeen men aanbiedt. Met een marktplaats script kunt u zo een online marktplaats zelf opzetten. Dergelijke scripts bouwt men vaak in PHP. Voor een marktplaats script is er vaak ook de mogelijkheid nodig om een database verbinding te leggen met een op uw hosting aangemaakte database.

U zult vaak een groot aantal rubrieken aantreffen op een online marktplaats. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. Sommige websites hebben een pagina waarmee u eerst een advertentie aanmaakt. Daarna krijgt u inloggegevens per e-mail toegestuurd. Maar het komt ook voor dat u eerst een gebruiker moet aanmaken. Daarna heeft u de mogelijkheid om een advertentie aan te maken. Het idee zal in beide gevallen hetzelfde zijn.

Heeft u via een marktplaats script een eigen advertentiewebsite, dan kunt u van sommige rubrieken betaalde rubrieken maken. Een adverteerder zal dan een geldbedrag moeten betalen om een advertentie in die betreffende rubriek te plaatsen. Lijkt het u wat om geld met een eigen advertentie website te verdienen dan kunt u de pagina Marktplaats Script eens bekijken. Is de betaling gelukt, dan plaatst het script de advertentie in de rubriek waar het om gaat.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. Over het algemeen zult u alles op uw advertentie website eenvoudig kunnen aanpassen. Het zal geen probleem zijn om een tekst of een kleur aan te passen. Ook het aanmaken, bewerken of weggooien van een hoofdrubriek of subrubriek zal geen probleem zijn. Men probeert de beheeromgeving van een dergelijk script vaak zo makkelijk mogelijk in het gebruik te maken. U kunt de rubrieken ook zo veranderen dat deze betrekking hebben op een specifieke markt. Het bedienen van een speciale doelgroep is waarvoor men dergelijke scripts regelmatig inzet.