Een eigen startpagina samenstellen

Voor linkbuilding is een eigen startpagina website erg handig. In feite is een startpagina website een uitgebreide linkcatalogus met diverse dochterpagina’s. Aan de verschillende dochterpagina’s kan een eigen onderwerp worden toegewezen. Links rondom hetzelfde thema komen op deze manier overzichtelijk bij elkaar te staan.

U kunt de website zo opzetten dat bezoekers ook een eigen startpagina kunnen maken. In dat geval kan de bezoeker een registratieformulier op uw website invullen. Hiermee krijgt de gebruiker een eigen account voor de beheeromgeving. Met dit account kan een eigen startpagina worden samengesteld en beheerd.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Het is daarbij handig een subdomein te kiezen rondom het onderwerp van de startpagina. De bezoeker kan ervoor kiezen om belangrijke zoekwoorden rondom het onderwerp van de startpagina in het subdomein te verwerken. Dit zijn woorden die door de zoekmachines aan uw website worden gekoppeld en waar men online op zoekt.

Nuttige informatie voor uw eigen startpagina website is in het artikel eigen startpagina maken te vinden. Erg ingewikkeld is het uiteindelijk niet. Wat u nodig heeft is een webhosting pakket en een eigen domeinnaam. Via een installatiescript wordt de startpagina website gebruiksklaar gemaakt. Na de installatie is er meteen een werkende startpagina website beschikbaar. Er kunnen naast links ook teksten en verschillende widgets op een startpagina worden geplaatst. Kleuren kunnen per individuele dochterpagina worden gewijzigd.

Een betaalprovider aan het startpagina script koppelen is niet heel moeilijk. Links verkopen op uw startpagina website is zo vrij eenvoudig. Is de betaling gelukt, dan wordt de link automatisch door het startpagina script geplaatst. U kunt verschillende prijzen instellen voor een link op een reguliere dochterpagina en een link op de voorpagina van uw startpagina website. Zo verdient u ook nog eens geld met uw eigen startpagina website. Zet u het startpagina script op deze wijze in, dan verdient u gegarandeerd minstens de aankoopkosten terug. Een ander voordeel is dat er op veel andere startpagina websites bepaalde regels gelden met betrekking tot het minimum aantal links op uw dochterpagina.