Een eigen startpagina op touw zetten

Loopt u rond met de gedachte dat het niet makkelijk is om een startpagina website te bouwen? Toch is het relatief gemakkelijk. U kunt hier lezen hoe u zelf een startpagina website bouwt. Wanneer u het juiste hulpmiddel gebruikt, is het ook voor u mogelijk om uw eigen startpagina website te runnen. Daarbij is het ook nog mogelijk om een inkomen te genereren met de verkoop van links. In dit artikel leest u daar meer over. U zult een startpagina script nodig hebben wanneer u met een eigen startpagina website aan de slag wilt. Een startpagina script is een CMS pakket waarmee u een startpagina website kunt bouwen. In veel gevallen is zo een script met de programmeertaal PHP gemaakt.

U kunt een dergelijk script op uw webruimte installeren. U zult dus ook webhosting moeten regelen. Houd er rekening mee dat er vaak een database nodig is om een startpaginascript te kunnen gebruiken. Lijkt een startpagina script u wel handig, dan kunt u er meer over lezen op de pagina Aanmelden startpagin. Met een domeinnaam en webhosting pakket zult u al een heel eind komen om het script te kunnen gebruiken. Een apart installatie script zorgt ervoor dat u geen moeilijke dingen hoeft te doen en dat het installeren relatief eenvoudig verloopt.

De betaalkoppeling zorgt dat het eenvoudig is om online betalingen te ontvangen. Dit is nodig voor het verkopen van links. Een bezoeker kan een link aanmelden via een speciaal formulier. Via dit formulier dat via iedere dochterpagina is op te vragen, mag de bezoeker de rubriek kiezen waarin de link moet worden geplaatst. Daarna verschijnt het betaalscherm, waar de bezoeker vaak ook een betaalmethode kan kiezen. Wanneer de betaling probleemloos is verlopen, zal de link direct in de gekozen rubriek zichtbaar zijn.

Via een aanmeldformulier kan de bezoeker een gebruiker op uw website aanmaken. Men kan dit account gebruiken om als paginabeheerder in te loggen. Wanneer men is ingelogd kan men een startpagina aan de website toevoegen. U kunt op deze wijze vrij snel aan nieuwe content komen. Niet alleen bezoekers vinden het fijn wanneer er regelmatig content bijkomt. Websites waar regelmatig goede content bij komt zullen verder door zoekmachines beter worden gewaardeerd dan websites waarbij dat niet zo is. En de beter gewaardeerde websites zullen hoger in de zoekresultaten verschijnen.