Een eigen marktplaats samenstellen

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. Een online marktplaats zal vaak zijn ingedeeld in een grote hoeveelheid rubrieken. Daarin worden de advertenties geplaatst. Een verkoper heeft de mogelijkheid om een advertentie van één of meer foto’s te voorzien. Met een Marktplaats CMS kunt u zelf een dergelijke website vrij eenvoudig in elkaar zetten. Vaak zal een marktplaats script of marktplaats CMS in de programmeertaal PHP zijn gemaakt. Houd er ook rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om een database aan te maken op uw webhosting pakket.

Een online marktplaats kan uit heel veel rubrieken bestaan. De gewenste rubriek kiest men bij het aanmaken van een advertentie. U kunt in sommige gevallen direct een advertentie aanmaken op een bepaalde pagina van de advertentiewebsite. Na het aanmaken zult u per e-mail inloggegevens van uw account ontvangen. Een aantal websites is weer zo gebouwd dat er eerst een gebruikersaccount aangemaakt moet worden. De mogelijkheid om een advertentie aan te maken heeft u pas daarna. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

Per rubriek kunt u het script ook zo instellen dat het gaat om een betaalde rubriek. De advertentie zal dan pas zichtbaar worden nadat er is betaald. Lijkt het u wat om geld met een eigen advertentie website te verdienen dan kunt u de pagina Mijn eigen marktplaats maken eens bekijken. Het script kan zelf de betaling nagaan en de advertentie weergeven indien deze probleemloos is verlopen.

Hoelang de advertentie actief dient te blijven kan ook via de achterkant van de website worden ingesteld.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Het zal niet lastig zijn om de verschillende elementen van uw website aan te passen. Het zal geen probleem zijn om een tekst of een kleur aan te passen. Ook kunt u de rubrieken volledig naar wens maken. Hiervoor zal er in de meeste gevallen een mooie beheeromgeving met het script geleverd worden. Het is mogelijk om u op een afzonderlijke markt te richten als u dat wilt. Het bedienen van een speciale doelgroep is waarvoor men dergelijke scripts regelmatig inzet.