Een eigen advertentiesite maken

Met een eigen advertentiewebsite kunt u vrij eenvoudig extra inkomen genereren. Er zijn meerdere rubrieken aan te maken waarin vervolgens de advertenties door de adverteerders kunnen worden geplaatst. De nieuwste advertenties worden op de homepage weergegeven. Het is daarbij mogelijk om zelf te bepalen hoe dit overzicht is ingedeeld.

Het generen van inkomsten is ook mogelijk met een eigen marktplaats. Het is mogelijk om affiliate banners aan uw website toe te voegen. Per verkoop van een product van een andere partij ontvangt u een commissie. Naast het toevoegen van banners is het ook mogelijk om affiliate producten als het ware als advertentie toe te voegen aan uw website. Bij iedere advertentie kunt u een website link plaatsen. Dit kan dan ook een affiliate link zijn.

Een eigen marktplaats kan via een script worden gemaakt. Meer informatie over een dergelijk script kunt u vinden op advertentie website. Via een daarvoor bedoelde pagina is het voor een adverteerder heel eenvoudig om zich aan te melden. Er kunnen meerdere foto’s worden toegevoegd aan een advertentie. Om hoeveel foto’s het maximaal gaat, kan worden ingesteld via het beheergedeelte van de website.

Relevante meta tags kunnen per rubriek worden ingesteld. Zo kunt u per rubriek de zoekwoorden en een beschrijving invullen. Dit heeft tot gevolg dat de website beter wordt gevonden.

De beheeromgeving bevat schermen om de kleuren van de website aan te passen. Een marktplaats samenstellen kan op deze wijze heel makkelijk. De installatie van het script is zo gepiept. Er wordt een apart installatieprogramma meegeleverd waarmee u in 3 eenvoudige stappen het marktplaats script kunt installeren.

In de eerste dialoogbox kunt u de globale gegevens voor de website invullen. U kunt gegevens voor de database connectie invullen in het 2e scherm. Het derde scherm kan worden gebruikt om een gebruikersnaam en een wachtwoord te kiezen. De website beheren kan met behulp van een meegeleverde beheeromgeving.