CMS beheer tips

Met een CMS is het niet lastig om wijzigingen aan uw site aan te brengen. Een CMS maakt het bijvoorbeeld makkelijker om een pagina aan te maken of een formulier te wijzigen. Er wordt van dergelijke systemen dan ook veel gebruik gemaakt. Dit betekent dat CMS pakketten niet alleen worden gebruikt door mensen zonder HTML kennis. Veel mensen die deze kennis wel hebben zullen toch gebruik maken van CMS software.

Een CMS zorgt voor een duidelijke scheiding tussen verschillende onderdelen. Een webontwikkelaar zal vaak bij maatwerk dit bouwen bovenop een bestaand CMS systeem. Veel algemene functionaliteiten zijn vaak al onderdeel van het basissysteem. Een FTP verbinding met de server is niet zo vaak meer nodig. In de omgeving waarmee u de website kunt beheren, kunt u op een makkelijke manier plaatjes uploaden. Een verkeerde handeling heeft zo ook minder invloed op de werking van de gehele website.

Het artikel Uw nieuwe website met CMS programma bevat goede informatie wanneer u er meer over zou willen weten. Overweegt u een gratis CMS pakket te gebruiken, onthoud dan dat add-ons vaak niet gratis zijn. En dat u eerst moet kijken of het CMS pakket geschikt is voor uw type website. Maak een lijst van bruikbare pakketten en kies hier een systeem uit. Kiest u het verkeerde systeem dan moet u later naar een ander systeem overstappen. Het duurt dan langer voordat de website klaar is.

Het kan geen kwaad om wat extra tijd te nemen voor het oriënteren op de juiste software. Kijk daarbij ook naar de mogelijkheden om het systeem uit te breiden. Wellicht heeft u over een tijdje andere wensen rondom de website. In de toekomst zult u de website wellicht willen uitbreiden. Kunt u het CMS pakket dan niet uitbreiden, dan zult u het alsnog naar een ander systeem moeten omzetten. En hoe zit het met de beveiliging van het systeem? Updates kunnen automatisch worden geïnstalleerd maar het kan ook zijn dat deze handmatig geïnstalleerd moeten worden. Is het installeren van updates kosteloos? Zaken die u waarschijnlijk wilt weten voordat u een CMS pakket aanschaft.

Het kan zijn dat u zelf al een HTML file heeft die u wilt gebruiken voor de opmaak. In dat geval is het belangrijk dat dit met het CMS systeem een mogelijkheid is. Iets anders dat u waarschijnlijk eenvoudig wilt kunnen aanpassen zijn de SEO velden. SEO heeft te maken met hoe goed uw website in de zoekmachines wordt gevonden. Niet onbelangrijk wanneer u ook bezoekers via de zoekmachines naar uw website toe wilt krijgen.