CMS beheer informatie

Er zijn verschillende dingen die komen kijken bij het beginnen van uw eigen website. Met alleen een domein komt u niet ver, er zal meer geregeld moeten worden. Bij het beginnen van een eigen website kunt u het beste zorgen voor een goede voorbereiding.

Het kan veel tijd kosten wanneer u later naar bijvoorbeeld andere hosting moet overstappen omdat met uw huidige hosting niet ondersteunt wat u wilt. Heeft u bijvoorbeeld bij een bepaalde partij uw domeinnaam goedkoop gekocht, let dan eens op de kosten van het volgende jaar. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Naast domeinnaam is het eerder genoemde hosting pakket ook van belang. Verder is er nog CMS software nodig voor het beheer van de website. Gaat u geen CMS software gebruiken, dan moet u zelf de HTML en CSS aanpassen. En de vraag is of u dat kunt en wilt. U kunt Mijn website bouwen doornemen als u hier meer over wilt lezen. Naast dat er veel CMS systemen bestaan, bestaan er ook scripts om een specifiek soort website te maken. Een CMS maakt het makkelijk om de website aan te passen. Tussen de gebruikers van CMS software bevinden zich mensen zonder technische kennis en mensen met technische kennis. Is er toch maatwerk nodig dan programmeert men dit vaak bovenop een bestaand CMS systeem. Het CMS pakket bevat immers veel functies die men dan niet opnieuw hoeft te programmeren. De gedachte hierachter is dat veel code van een bestaand CMS pakket zich al heeft bewezen.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Wellicht krijgt u ook nog met andere zaken te maken. Regelmatig komt het voor dat men zelf een HTML ontwerp heeft die men wil gebruiken. Dit moet het CMS programma dan wel ondersteunen. Alle mogelijkheden benoemen is niet waarvoor dit artikel is geschreven. De bedoeling is vooral om de dingen te bespreken die altijd terugkomen wanneer u een nieuwe website maakt.