CMS beheer informatie

Met een CMS is het niet lastig om wijzigingen aan uw site aan te brengen. Kenmerkende taken zijn het toevoegen van een nieuwe pagina of het toevoegen van een link in het navigatiemenu. Het is dan ook zo dat veel mensen van een CMS pakket gebruikmaken. Mensen zonder verstand van HTML en CSS zijn niet de enige gebruikers van CMS systemen. Ook voor mensen die wel de technische kennis hebben om zonder CMS een website te bouwen, gebruiken CMS systemen door de voordelen die ze bieden.

Layout en content worden bij een CMS pakket strikt gescheiden. Maatwerk functionaliteit zal door veel webbouwers bovenop een bestaand CMS programma worden ontwikkeld. Het basis CMS systeem bevat veel algemene functionaliteiten al waardoor deze niet meer geschreven hoeven te worden. U heeft ook niet meer zo vaak een FTP programma nodig om bestanden te uploaden naar de webruimte. Via de beheeromgeving kunt u bestanden uploaden. Dat verloopt via uw browser. En dat zorgt ervoor dat een fout maken minder impact op de gehele website heeft.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel Je website samenstellen. Uitbreidingen voor gratis CMS pakketten kosten vaak wel geld dus houd hier rekening mee wanneer u zo een systeem overweegt. Het is handig om te weten of het CMS systeem geschikt is voor het type website dat u wilt maken. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Halverwege de opbouwfase overstappen naar een ander systeem is niet iets wat u moet willen. Dat gaat extra tijd kosten.

Neem desnoods extra de tijd voor het maken van de juiste keuze. Mogelijkheden om het CMS pakket uit te breiden kunnen een rol spelen bij uw keuze. Uw wensen kunnen over een tijdje namelijk verschillen van uw wensen van vandaag. Het kan zijn dat u de website toch wilt uitbouwen over een aantal jaar. Het is dan fijn wanneer dat met het CMS systeem kan dat u al gebruikt. Hoe goed is het systeem beveiligd? Moet u regelmatig updates installeren? Is het installeren van updates kosteloos? Het is handig om op deze vragen al een antwoord te hebben voordat u een CMS systeem aanschaft.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Dan is het van belang dat dit ook met het CMS systeem mogelijk is. Vaak is er ook de wens om de relevante SEO informatie aan te kunnen passen. SEO gaat over het goed gevonden worden in zoekmachines als Google. Niet onbelangrijk wanneer u ook bezoekers via de zoekmachines naar uw website toe wilt krijgen.