Betaalbare website laten samenstellen

Zelfs wanneer u bij een website builder een betaald account heeft, loopt u tegen beperkingen aan. Qua functies bent u erg afhankelijk van het platform. Wilt u de website bij een ander platform onderbrengen? Het kan dan veel tijd kosten om de website volledig over te zetten.

Wilt u anderen toegang geven tot het beheergedeelte, dan kan dat. Een ander relevant pluspunt van CMS pakketten. Zo kunt u een blogger toegang tot de blogberichten op uw pagina. Meer pluspunten kunt u vinden in het artikel Je CMS website laten samenstellen. Het is een groot pluspunt want u hoeft niet uw eigen wachtwoord aan iemand te geven. De FTP gegevens uitwisselen met iemand anders zal ook weinig hoeven. Dit hoeft uitsluitend bij een update van het basissysteem. Plaatjes kunnen echter gewoon middels de browser aan uw website worden toegevoegd.

Veel CMS systemen zullen de content opslaan in een database. Een database kunnen plaatsen bij uw webhosting pakket is dus wel noodzakelijk. De database wordt gebruikt voor het opslaan van uw content. De gegevens worden uit de database opgehaald op het moment dat iemand uw website bezoekt.

Een wijziging is uiterst makkelijk aan te brengen. Via een beheergedeelte dat onderdeel is van het CMS voert u een dergelijke wijziging simpel door. U bereikt dit beheerpaneel door met uw beheeraccount in te loggen. Tijdens het installeren van het CMS systeem wordt dit administrator account gecreƫerd. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. Het is ook mogelijk om voor derden een account aan te maken en anderen zo toegang te geven. Een collega kan zo daarnaast werken aan de website.