Beheer van een startpagina

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Dat is logisch, want startpagina’s zijn vooral in Nederland populair. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. De dochterpagina’s en de categorieën waren voor het eerst bij de website startpagina.nl te zien.

Voor linkbuilding zijn startpagina’s nog altijd zeer handig. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Op deze manier kunt u zonder extra kosten een aantal extra links plaatsen op verschillende websites. Zou u zelf een startpagina website willen samenstellen, dan is het een goed idee daarvoor een startpaginascript te gebruiken. U heeft naast een startpaginascript ook een eigen domein en een webhosting pakket nodig. U kunt Eigen startpagina maken eens doornemen als u een dergelijk PHP script zou willen aanschaffen. Online inkomen generen kan met het script. U kunt links op de website verkopen.

Het aanmaken van een startpagina is een peuleschil voor de gebruikers van uw website. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Een startpagina kan met dit account heel makkelijk worden aangemaakt. Het moet gaan om een eigen startpagina. Men kan de startpagina van een andere gebruiker niet wijzigen. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Een volgende stap is het draaien van het installatiescript. U kunt enkele gegevens voor de website invoeren tijdens de installatie. Zo bepaalt u tijdens de installatie wat de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw beheerdersaccount zullen zijn. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u ook de kleuren van uw startpagina website aanpassen via de beheerdersomgeving. U kunt per individuele rubriek de kleurencombinaties wijzigen.