Beheer startpagina

Denkt u dat het lastig is om een eigen startpagina website te maken? Dan zult u de informatie die u hier aantreft eens door moeten nemen. Wanneer u het juiste hulpmiddel gebruikt, is het ook voor u mogelijk om uw eigen startpagina website te runnen. Het verkopen van links op uw startpagina website is mogelijk, waarmee u kunt bouwen aan een extra inkomstenbron. Lees verder wanneer u benieuwd bent geworden. Wilt u aan de slag met uw eigen startpagina website, dan zult u daarvoor een startpagina script nodig hebben. Een startpagina script is een CMS pakket waarmee u een startpagina website kunt bouwen. Meestal zal het script met PHP gemaakt zijn.

Het startpagina script komt op uw webhosting pakket te draaien. U zult dus ook webhosting moeten regelen. Voor het opslaan van de gegevens is een database nodig. Ook hier dient u rekening mee te houden. Wilt u meer weten over het runnen van uw eigen startpagina website met een script, lees dan ook Een eigen startpagina maken. Wanneer u een domein met de juiste hosting heeft, dan zal het installeren van het script niet veel problemen opleveren. Het lastigste gedeelte van de installatie wordt vaak door een apart installatiescript gedaan.

U kunt het script aan diverse betaalmethoden koppelen. Dit is nodig voor het verkopen van links. Een linkplaatsing kan via een formulier op de website worden aangevraagd. De bezoeker mag de gewenste dochterpagina en de rubriek kiezen waar de link zichtbaar moet worden. Men kan daarna betalen voor de plaatsing. Men kan bijvoorbeeld kiezen tussen betalen via PayPal of iDEAL. De link wordt direct na een succesvolle betaling toegevoegd.

Via een aanmeldformulier kan de bezoeker een gebruiker op uw website aanmaken. Men kan dit account gebruiken om als paginabeheerder in te loggen. Wanneer men is ingelogd kan men een startpagina aan de website toevoegen. Er wordt zo extra content aan uw website toegevoegd. Niet alleen bezoekers vinden het fijn wanneer er regelmatig content bijkomt. Regelmatig nieuwe content is ook voor de zoekmachines interessant. Zoekmachines zoals Google zullen u op een betere positie plaatsen in de zoekresultaten bij zoekopdrachten die met uw website te maken hebben.